11/19/2009

"... The next stop is 42nd Street - Times Square, stand clear the closing doors please!"

Megírva: 3:04 PM 2009. 11. 19.

Times Square, Broadway, Central Park - ezek mind-mind olyan helyek, amelyeket életében egyszer mindenki szeretne látni. S vajon hol helyezkednek el? Hát persze, hogy New York City-ben. Az Egyesült Államok legdinamikusabban fejlődö városa, a keleti part a kapuja, A Nagy Alma, és még számtalan más neve van ennek a... nehéz rá megfelelő melléknevet találni. A városban annyian élnek, mint egész Magyarországon összességében. De hogy' jön most témába NYC?

Egyik barátosnőm mindenáron szeretne találkozni indiánokkal, mivel az egyik kedvenc színésze nem tudom én hányad része indián. Ki is néztünk magunknak egy erre még annál is jobban megfelelő helyet: Tuba City, Arizona. Csak hogy, az eljutás nem éppen egyszerű: Budapest -> London -> Phoenix -> Flagstaff -> Tuba City. Ez árban a 300.000-et üti. De van egyszerűbb megoldás is: NYC-ig közvetlen repülővel, aztán 52 órát vonatozni. Ez lényegesebben kevesebbe kerül, de kinek van kedve 52 órán át vonatozni?! Jó, oké, vasútbarát vagyok, de azért mindennek van határa. Mondjuk plusz pont, hogy Chicago-ban kell átszállni és az átszállások között van 6 óra. Miután megtudtuk ezeket az infókat, hamar el is temettük a tervünket. Illetve csak megváltoztattuk: spórolunk ugyanis közel 3.000 kilométert és jónéhány átszállást, így az új cél NYC lett.

Úgy tervezzük, hogy majd a vizsgaidőszakomat követően megyünk 1 hétre repülővel (közvetlen járat by Delta Airlines). Már a szállás is megvan: a Lafayette Avenue-n van egy diákszállásnak nevezhető hely, ahol átszámítva maximum (!) 4.000 Ft egy éjszaka. Emeletes ágyakkal, 6-10 fő egy szobában, és semmi extra; de legalább tető van a fej felett, és mivel úgyis egész nap a várost fogjuk járni, ezért még annál is jobban megéri; annál is inkább, mivel a legolcsóbb "normális" helyek a városban $80-nál (~16.000 Ft) kezdődnek. Öröm az örömben, hogy ha jól időzítjük, akkor akár még a Pride-on is felvonulhatunk! :)

Addig azonban még (túl) sok idő van hátra; jobb oldalon van is egy visszaszámláló óra. Noha minden álmom, hogy télen lássam NYC-t, de így nyáron is tökéletes lesz. Külön jó, hogy nem egyedül megyek, egyikünk sem beszél oly annyira jól angolul, ráadásul a világ legnagyobb városában fogunk kóvályogni - már annyira várom, hogy az valami hihetetlen! :)

Ha van kedved velünk jönni, akkor jelentkezz bátran! Előre szólok, hogy mindenki magának fizeti a költségeket! :) VAGY ha Te is mész NYC-be, és ötleted sincs, hogy hol aludj, hogy' menj ki, hogy' utazz a városba, stb., akkor keress bátran (e-mail&MSN: keldvi@freemail.hu)! Nem egy NYC-i útikönyvet fújok már kívülről! :)

/A repüléshez a Delta Airlines-t, a szálláshoz pedig a Lafayette Hostel-t fogjuk választani!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése