12/06/2009

Cípősdoboz-akció!!!

Hahó mindenki!

Nyakunkon a karácsony, mindenki az üzletekben tölti a hétvégét, és azon gondolkodik, hogy mit is vegyen a szeretteinek. Továbbá, már ilyenkor mindenki elkezdi találgatni, hogy mit is fog kapni karácsonyra. Azonban vannak olyan gyerekek, akik számára a karácsony nem jelent semmit, annyira szegények. Akik még álmodni sem mernek arról, hogy valaha is kapnak ajándékot. Eljött hát az idő, hogy segítsünk rajtuk!

Már egy jó ideje tart a cipősdoboz-akció, ami egészen 18.-ig lesz. Az akció lényege, hogy a fent említett rászoruló gyerekek is kapjanak ajándékot. Hogy hogyan is működik?
Először is fogj egy JÓ állapotban lévő cípősdobozt (mindegy, hogy hanyas cipő volt benne, de azért egy 38/39-es ne nagyon legyen kisebb), rakd tele mindenféle jóval és szeretettel, majd gondosan csomagold be mind a tetejét, mind pedig az alját. Ezt követően jól láthatóan írd rá, hogy kinek szánod a dobozt (pl.: 8 éves fiúnak, 14 éves lánynak, stb.), majd vidd el valamelyik gyüjtőhelyre vagy a Westend bejáratához. Csupán ennyi az egész, és máris örömet szereztél egy gyereknek!

Ami még lényeges: évről-évre egyre kevesebb doboz érkezik a 12 éveseknek és az efeletti korosztálynak, azonbelül is a fiúknak. Úgyhogy ha úgy döntesz, hogy (hozzám hasonlóan) csatlakozol az akcióhoz, akkor szerintem inkább nekik készíts doboz(oka)t!

A legfontosabb: mit lehet beletenni a dobozba?
- Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel!)
- Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök
Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű
- Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv
- Kedves lehet még: egy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal

S mit
NEM lehet beletteni a dobozba?
-
HASZNÁLT, megunt játékot, ruhát, könyvet (hangsúly a HASZNÁLT szón, amit érts: agyon használt)
- Agresszivitásra késztető képeket, játékokat: játékpisztoly, kés, pc-játék
(CD illetve DVD is mehet a dobozba, de azok olyan tartalmúak is legyenek!)
- Konzervet, romlandó ételeket: csipszet, gyümölcsöt
- Folyékony dolgokat: sampont, testápolót
(a dobozba bele lehet őket rakni, DE CSAK AKKOR, ha egy külön zacsiban is benne vannak, elkerülve a kifolyásukat!)
- Gyógyszereket
- Törékeny tárgyat: tükröt, porcelánbabát
- Erotikus vagy pornográf tartalmú újságokat, eszközöket, tárgyakat
- Semmilyen alkohol tartalmú italt

Sikerült összeállítani a dobozt? Remek! Most ellenőrizd le, hogy a tartalma megfelel-e a fent leírtaknak, be van-e csomagolva és a dobozra jól láthatóan rá van-e írva, hogy kinek szánod. Ha mindezek megvannak, akkor mehet a leragasztás/átkötés (ki-hogy' szeretné), és irány a legközelebbi leadó hely! A "központi" hely a Westend bejárata (utcaszint a Nyugatinál) vagy bármely más hely, amelyek listáját itt megtalálod: ciposdoboz.hu

Idén már én is besegítek, és kapásból 4 (azaz négy) dobozzal! Miután az idősebbek (12 - ) igen kevés dobozt kapnak, ezért nekik fogok csinálni, azonbelülis 3-at fiúnak, egyet pedig egy 10-14 év körüli lánynak. Van egy kis félretett zsebpénzem, abból megyek majd szerdán délután a TESCO-ba, ahol veszik jó pár apróságot és csomagolópapírt, majd hazajövet összerakom a dobozokat, aztán másnap leadom őket a Westendnél! Van itthon jó pár apróság (plüssök, stb.) amiket majd beledobok a csomagba.

Segíts Te is! Neked alig pár száz forint, de ezeknek a gyerekeknek egy életró szóló élmény! Nem kell túlköltekezni, csak legyen közel tele a doboz! Egy plüss, egy kifestő, pár színesceruza és egy csoki kijön alig egy ezresből. Úgyhogy hajrá, dobozolj Te is! :)

További infó: ciposdoboz.hu

U.I.: Ha segít, akkor a fenti oldalon találsz egy-egy olyan képet, amit kinyomtatva felragaszthatsz a dobozra, és azon könnyen tudod jelezni, hogy kinek szánod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése