12/01/2009

December 1.: Az összefogás világnapja

December 1. sok minden napja lehet: az év utolsó hónapjának első napja, Elza, Oszkár , Ede, Arnold, Blanka, Bianka, Natália, Arnó, Arnót, Elek, Elígiusz, Enid, Marián, Natasa névnapja, sokak születésnapja. De arról nagyon kevesen tudnak, hogy ez a nap az AIDS-ellenes harc világnapja.

Sokan még azt sem tudják, hogy mi az az AIDS. Az AIDS az angol Acquired immune deficiency syndrome kezdőbetük rövidítése, amit magyarra szerzett immunhiányos betegségnek lehet fordítani. Ez a HIV vírus okozta betegség, 'mely a tudomány mai álláspontja szerint gyógyíthatatlan. Kizárólag vérrel és nemi úton terjed, tehát ha például megérintünk vagy megpuszilunk egy fertőzött embert, akkor az ég világon nem lesz tőle semmi bajunk sem! Na de hogyan is lehet ezt elkapni? A létező legegyszerűbb módja az óvszer nélküli szeretkezés. SOHA nem lehetsz elég biztos abban, hogy a párod tényleg negatív-e. Ez főleg azért fontos, mert a HIV akár több évig is lappanghat a szervezetben mindenféle külső jel nélkül! Ha legalább egy olyan emberrel kamatyoltál aki pozitív, akkor nagy a valószínűsége, hogy Te is elkaptad!


Ha azt feltételezed, hogy Te is elkaptad, akkor LEGHAMARABB az együttlétet követő 4. hét után (!) keress fel egy szűrőállomást, ahol ingyen és bizonyos helyeken anonim módon végzik a szűrést. A szűrőállomások információiért kattints erre a linkre: http://www.mhe.hu/aids%20kozpontok.htm

HATALMAS tévhit, miszerint az AIDS csak a melegek között terjed. A mai világban több hetero AIDS-es mint meleg, bár ez nem mindig volt így. Azért, mert Te nem vagy meleg, egyáltalán NEM jelenti azt, hogy Te nem kaphatod el a vírust: elkaphatod. S ha elkaptad, akkor a társadalom jelenlegi alacsony IQ-szintjének köszönhetően a társadalom ki fog közösíteni és senki nem akar majd az ismerősöd/barátod lenni. Továbbá, a szervezetben lecsökken a fehérvérsejtek száma, aminek következtében nagyon könnyen kaphatsz el betegségeket, s bármelybe BELE IS HALHATSZ, még akkor is, ha az csak egy mezei nátha. Bizony, az AIDS öl!

Ha nem szeretnéd elkapni, akkor védekezz és kerüld az orális szexet! Bármelyik elmulasztása esetén kizárólag saját magadat hibáztathatod! Ne feledd: csak egy óvszer kell ahhoz, hogy hosszú életed legyen!

A fentiek érdekében december 1.-én tűzd ki Te is az AIDS-ellenesség jelképét, vagyis a vörös szalagot! Ezzel tudatod a többiekkel, hogy Te is részese vagy annak, hogy minél előbb megállítsuk ezt a betegséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése