1/12/2012

Pöttyöslabda

Talán még sokan emlékeznek Dévényi Tibi bácsi műsorára, ahol gyerekek kívánságait teljesítette. Innen van a sokat emlegetett mondata is, hogy "Dobom a pöttyöslabdát, gyerekek!". Most eljutottam arra a pontra, hogy ha Tibi bácsi tudna varázsolni, mindennél jobban elkapnám azt a labdát. S hogy mit kívánnék? Sok pénzt? Nem, mert a pénz csak addig boldogít, amíg van belőle, ráadásul vannak olyan dolgok (lást MasterCard reklámok), amiket nem lehet rajta megkapni. Új lakást/autót? Autóra nincs szükségem és nem is akarok soha autót. Új lakás sem kell, bár szó-ami-szó, nem ártana helyre pofozni egy kicsit a mostanit, de nem, ezt sem kívánnám. Egy álompasit? Nem, azt sem, mert kis küzdés és önuralom árán meg tudnám magamnak is szerezni. Akkor mégis mit?

Megfordítani azt a bizonyos homokórát. Hány, meg hány ember ábrándozik arról, hogy milyen jó klenne visszamenni a múltba és átélni újra egy-egy eseményt, vagy éppen hogy megváltoztani őket, hogy másképp alakuljon a jövő (a jelen). Én ezen utóbbit választanám, de csak egyetlen pillanatra: addig, amíg megakadályozom magam a múltban, hogy elküldjek egy bizonyos SMS-t. Ha ez sikerülne, még ma is boldog párkapcsolatban élnék. Ha az nem jönne össze, akkor is ezt kérném. De most nem több mint félévről lenne szó, hanem csak néhány napról. Pár napja az őszinteségemnek köszönhetően sikerült magam ledegradálni egy bizonyos ember szemében buzgó élharcosból h*lye f*sszá. Itt csupán annyi időre lenen szükségem, hogy megakadályozzam magam, hogy elküldjek egy bizonyos linket. Ha ez sikerülne, akkor azon bizonyos ember szemében még ma is "konkurencia" lehetnék.

Mivel sajnos Tibi bácsi nem képes csodákra, ezért ezek mindörökké csak álmok maradnak. Aki ismer, tudja, hogy vallásos vagyok. Ha megnézzük az Eukarisztia történelmét, láthatjuk, hogy számos csoda történik - nem Tibi bá', hanem - Isten által. Azt azonban senki nem tudja rólam, hogy minden este amolyan mini-szentmisében imádkozom az exemért, a fent meg nem nevezett személyért, magamért valamint az azzal az ember lévő kapcsolat kiteljesedéséért. Igen, tisztában vagyok vele, hogy az Isten nem olyan, mint a kóla automata, de bízom benne. Hiszem és tudom azt, hogy előbb vagy utóbb meg fog segíteni, hiszen ezt már annyiszor megtette (érzékelhetően). "Kyrie eleison, Christe elesion, Kyrie eleison!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése