2/14/2012

UGF megalapítása

2012. február 9., 0:30 - A nemzeti PFLAG kiposztolja a Facebookra, hogy Washington államban elfogadták a meleg házasságáról szóló rendelkezést.

Mint PFLAG tag, ez hatalmas "öröm" számomra. Kis lépés egy államnak, de nagy a közösségnek. Washington állam azon kevés helyek sorába lépett, ahol az emberek jogai eléri azt a szintet, amiről mindenki álmodik. És ha már jogok: álljon itt egy párbeszéd a QaF 402-es részéből:

- Hogyan tegyük mindannyiunk számára biztonságossá a Liberty Ave-t?
(...)
/fütty/
- Szeretnél monadni valamit?
- És akkor ki fog odajönni? Ők? Magukat sem tudják megvédeni! A rendőrök? Ha egy csapat homofób szét akarja verni a fejünket, nem fognak egy kis síptól elszaladni.
- Mit javasolsz?
- Védjük meg magunkat! Őrjáratozzunk!
- Mint egy polgárőrség?
- Igen. A Meleg Erő.
- Saját kébne vennéd a törvényt?
- Milyen törvényt? Hogy nem házasodhatsz? Hogy ha rájönnek, hogy meleg vagy, repüsz az állasodból? Hogy nem fogadhatsz örökbe? Hogy egy dugásért letartóztathatnak?
- Már nem!
- Igaz, Texasban közösülhetsz... Szerintetek mernének niggerezni egy feketét? Vagy mondjuk egy izraelit bipsinek hívni? Azonnal lesöpörnék a föld felszínéről... de a buzizással semmi gond. Miért? Mert hagyjuk. Tudják, hogy félünk; hogy gyávák vagyunk tenni valamit. Tessék, gyűjtsetek aláírásokat, írjatok leveleket és fújjátok a sípotokat. De semmi sem történik, amíg vissza nem üttök; amíg meg nem tanulják: ne húzz ujjat velem!

Engem személy szerint nagyon bánt, hogy a magyar melegek túlnyomó része leszarja a társait, a közösségét, önmagát. Értetlenkednek a Pride miatt, nem támogatják a hivatalos fellépéseket. Nem képesek megérteni, hogy ezek mind értük vannak. Ha vannak olyan fasz emberek, akik boldogok úgy, hogy nem mehetnek párjukkal kézen fogva az utcán, nem adhatnak egymásnak csókot, nem házasodhatnak vagy nem fogadhatnak örökbe - azok vagy hülyék, vagy nem tudom minek nevezni őket... ez a probléma: hogy a magyar melegek szarnak bele a jogaikba. Az, hogy nekik nem kellenek, az egy dolog. De hogy így a társadalommal is kibasznak, az már azért kicsit gáz. Ne nevezze magát melegnek az, akit nem érdekelnek a jogai! Mert ha érdekelné őket, akkor más lenne a helyzet az országban! Melegházasság Magyarországon? Nem... ez egy elég merész álom - szerintem legalábbis. De ilyen és ehhez hasonló jogokat bátran szerezhetnénk. A magyarokkal (értsd: mindenki) az a baj, hogy kimennek tüntetni, megisznak egy-két sört, örülnek maguknak, aztán élik tovább életüket. Vagy elküldenek egy-két embert, amikor megjelenik egy kormányzati intézkedés, aztán mennek tovább, mintha mi sem lett volna. Mindez csak azért van, mert mindenki szarik bele a világba; szarik saját magára és a többiekre. Külföldön ennek a feléért már forradalom lett volna, de a magyar hosszan tűrő... de hol a határ?

A mai nappal hivatalos megalapítottam a Gay Force (továbbiakban: GF) nevet viselő nemzetközi szervezetet. Célja, hogy elérjük: noha buzik vagyunk, de meg tudjuk védeni magunkat. Valamennyi nemzetközi PFLAG oldalra ki fogom tenni a megosztást, hogy minél többen csatlakozzanak. 2012 van - nem a kőkorban vagy a középkorban élünk, ahol az emberi jog ismeretlen kifejezés volt. Az, hogy 2012-ben különbséget tesznek ember és ember között, az kicsit nagyon gáz. A GF elsődleges feladata lesz, hogy fellépjen a homofóbia ellen a létező legjobb eszközzel: az oktatással. Ezentúl szeretnék eljutni oda, hogy jogi- és egyéb szolgálatot nyújtson a rászorulóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése