3/01/2012

"minden másra ott a Mastercard"

A mai, ekonómista világbán minden a pénzről szól. Mindenki azzal foglalkozik, hogy már megint az egekben vannak az árak, hogy már megint ki-mennyit lopott és hogy ki-mennyit bukott a tőzsdén. Valljuk be őszintén, hogy a pénz uralkodik az emberen, és nem fordítva. Milyen érdekes, hogy egy kreálmány képes uralkodni az alkotóján! (...) Röviden: minden a pénz körül forog. Akármi is legyen az életben, mindennek az alapja - vagy legalább az egyik fontos összetevője - a pénz. Emlékszünk még a reklámra? "Minden másra ott a Mastercard" - anno ezzel reklámozták a bankok a dombornyomott kártyákat. Ennek a reklámnak azonban volt egy olyan mondata, amely felett mindenki elsiklott; ez pedig: "vannak dolgok, 'melyeket nem lehet pénzért megvenni". Ezzel a mondattal mi van? Foglalkoztat ez ma bárkit is? Erősen kétlem.

Azt próbálják folyton belénk sújkolni, hogy legyen sok pénzünk mert az boldogít - ez igaz, de csak addig, amíg meg nem szerzed azt, amire vágysz. Utána már csak probléma, hogy mire költsd a maradékot. Azonban, mint az a reklámban is elhangzott, vannak dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni. Noha ezt egyes gazdag emberek másként gondolják... Mondok egy példát: csók. Meg lehet venni egy csókot? Bárkinek fizethetsz azért, hogy megcsókoljon, de az egy valódi csók? Vagy itt van még egy példa: szerelem. Az embert, a kiszemeltet meg tudod venni, de a szerelmét soha. Ez csak pár a sok közül. Ezekkel miért nem foglalkoznak az emberek? Jézus is azt mondja, hogy mit ér az, ha megvan mindened, de a lelkedben káosz van? Mindenki csak azzal törődik, hogy minél több pénze legyen, miközben sz*rik a lelki dolgokra. Pedig ezek azok, amelyek még a pénznél is értékesbbek. Egy (értékes) ember életét nem tudod kifejezni pénzben. Odaadhatod a szüleinek a világ minden kincsét, akkor sem lesz képes kárpótolni a gyermekét.

Mint azt az egyik korábbi bejegyzésemben írtam, az emberek kezdenek elhülyülni, megőrülni. Kedves Olvasó! Tőled kérdezem: miért ennyire hülyék az emberek, hogy a legigazibb értéket veszni hagyják? Korunk egyik legrosszabb jelensége - a homofóbia mellett - a materializmus. Emberek! Értsétek már meg, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint a pénz! Legyetek emberek, ne pedig a pénz rabszolgái! Bátran legyetek azok, akik vagytok: szerelmesek, csókosak, csalódottak, érzelgősek; emberek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése