4/02/2012

Keresztényként a mai világban

Megírva: 11:52, 2012. 03. 21.

Ma nehéz azt megtenni, amit több száz évvel korábban - ez a megállapítás a technikának köszönhetően neveségesen hangzik, ám az élet egy - ha nem több - területére igaz: a hitre. A reformáció óta egyre több és több, magát kereszténynek nevező gyülekezet, csoport, szekta jön létre, akik a maguk tévtanításaival szeretnék meghódítani az embereket, miközben tetemes vagyonra tesznek szert. Erre nagyon jó példa a hit gyüli vagy a mormonok. Az ilyen felekezetek a Biblia és Isten nevében tanítanak, miközben a tanításuknak egyikhez sincsen köze. Még én állítottam jó pár bejegyzéssel korábban, hogy a Bibliát végtelen módon lehet értelmezni. Azért valljuk be, hogy a józan észnek is megvannak a maga határai. Ebből kifolyólag alapból nem keverem az ó- és az Újszövetséget, és nem építem egymásra a kettőt. Krisztus az utolsó vacsorán eltörölte a régi, és megalapította az Újszövetséget, tehát aki ezek után is jobban hisz az ószövetségben, Mózesben, Illésben, Jákobban, akkor az ne nevezze magát kereszténynek, hanem keressen fel inkább egy zsinagógát. Mivel az ilyen vallások egyre inkább terjednek, beférkőznek a mindennapokba, egyre nehezebb dolog megmaradni igazi kereszténynek.

Sokak számára a kereszténység és a katolicizmus egy és ugyanaz. Ez érthető, hiszen a katolikus felekezet a kopt után a legősibb. Nagyon sok olyan embert ismerek, akik valamilyen okból kiábrándultak a katolikus egyházból. Még többen vannak, akik elítélik. Az ilyen emberek csupán a papokat, püspököket látják a katolikus egyházban, de Istent nem. Ha ezek az emberek az Istent keresnék, nem érdekelné őket olyan földi dolgok, mint például a papság. Ha nem tudnak átlátni az embereken illetve a bűnökön, akkor Istent hogyan lennének képesek meglátni? Nem akarok senkit sem katolicizálni, csupán józan gondolkodásra ösztönözni.

Kereszténynek lenni tehát nem könnyű manapság. A sok tévtanítás, a keresztényüldözések és a hitetlenség vesz minket körül. Krisztus azonban azt mondja, hogy aki mindvégig kitart, az üdvözül. Másik mondása, amelyet megpróbálok megélni illetve megtartani, hogy aki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és úgy kövessen! Ez számomra a szeminárium miatt lesz az életem legnehezebb cselekménye, de a horoszkóp szerint sikerülni fog. Noha nem hiszek az ilyenekben, de nagyon bízom benne, hogy tényleg sikerülni fog! Elvégre Esztergom nem a világ vége és mindig lesz nálam egy dátum nélküli vonatjegy pestre. :) Lényeg a lényeg, hogy ha sikerül a konklúzió, megpróbálok végre igazi, keresztény emberként élni. Addig pedig kitombolom, kibulizom magam. A nyár után jön kilenc hónapon át a padlófék, aztán egy újabb nyár. És ez fog ismétlődni hat éven át. Azért augusztus végén majd tartok egy legénybúcsúztatót magamnak az Alteregoban! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése