9/07/2012

"I need you to listen"

  • 1983. augusztus 27.: az éjszaka folyamán egy San Franciscotól északkeletre fekvő kisvárosban egy alig 20 éves fiatal egy kamion elé ugrik. Azonnal meghal.
  • 1995. december: egy asszony felszólal az amerikai Kongresszusban az emberi jogok védelme érdekében.
Kérdezem az olvasót, hogy lát-e bárminemű összefüggést a fenti két eseményt között? Elsőre talán nem, de ha a történetet jobban megvizsgáljuk, akkor bizony fog. Rendszeres olvasóim már lassan kívülről ismerik Bobby Griffith történetét; ő az, akiről az első hír szól. Akkor most már elárulom, hogy a második pedig az édesanyjáról, Maryről. S hogy miért veszem elő őket ismét? Több okból is. Először is azért, mert nem olyan rég volt Bobby halálának 29. évfordulója. A másik pedig, hogy egy kis felvilágosítást szeretnék nyújtani azoknak a keresztényeknek illetve szülőknek, akik nem rég szembesültek azzal a ténnyel, hogy ismerősük/gyermekük meleg illetve leszbikus.

Krisztusban Kedves Testvéreim!
Talán nem árulok egy nagy titkot azzal, hogy a kereszténység a szeretet vallása. Noha ezt a mi gyarló életünk nem mutatja... Mint azt tudjuk, a Tízparancsolatot megelőzi Jézus két főparancsa, amelyek közül az egyik: szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Az igazi keresztény ember szívét csak akkor uralhatja az Isten, ha abban kizárólag tiszta szeretet lakozik. A sátán folyamatosan megpróbálja a szeretet gyűlölködésre váltani, és sajnos nagyon sokszor sikerül is beférkőznie. Márpedig a szív csupán egy személyes, amelyben vagy az Istennek, vagy pedig a sátánnak jut hely.

"Aki nékem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám!"
/Éneklő Egyház 600./

Ennek az isteni szeretetnek nevében kérlek benneteket, hogy ne vessétek meg meleg (hit)testvéreiteket! Krisztus felülírta a mózesi parancsokat, így csak a szeretet éljen lelketekben! Csak így nyerhetitek el ugyanis az igaz Istent!

Kedves Szülők!
Az ember mindig elképzeli, hogy majd milyen sikeres ember lesz az ő gyermekéből. Terveket szövöget, terelgeti az élet útjain. De be kell látnunk: egyszer úgy is ki fog repülni a fészekből, ám amíg otthon van, egyáltalán nem mindegy, hogy miként tölti el azt a jó pár évet. Amikor tehát kiderül, hogy a gyermekünk meleg, az bizony szépen keresztülhúzza a számításokat, terveket. Noha én nem vagyok szülő, és valószínüleg soha nem is leszek, de azt megfigyeltem, hogy a szülőség a szeretetről szól. Nálam pedig a szeretet a feltétel nélküli elfogadást jelenti, többek között. Évente 7.500 fiatal vet véget életének csak azért, mert szülei, ismerősei nem képesek elfogadni melegségét. Miért írom le ezt a statisztikát? Mert lehet, hogy első olvasatra hülyeségnek hangozhat, de az ön gyermeke lehet a következő. Ennek elkerülése érdekében adja meg neki számára azt, amire a legnagyobb szüksége van: a szeretet. Nem kerül pénzbe, nem kerül erőfeszítésbe. Ellenben gyermekének mindennél többet fog érni!

A bejegyzés címét adó amerikai kálvinista ének

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése