10/03/2012

Wolf-FM - A magyar vadnyugat

Manapság már eljutottunk oda, hogy minden országnak megvan a saját maga "terméke". Szándékos az idézőjel, hiszen költői a kérdés: lehet-e a zenét illetve egy zenei műfajt terméknek illetve sajátnak nevezni? A választ nem tudom, de azt igen, hogy van egy olyan műfaj, amely minden tekintetben nevezhető amerikumnak (a magyar hungarikum szóból kreált kifejezés, made by me), de mivel zene, ezért mégsem lehet tulajdon: ez pedig a country. Ha nagyon egyszerűen szeretném megfogalmazni, akkor a popnak egy nagyon leegyszerűsített fajtája, bár ez a műfajra nézve elég degradálóan hangzik. A története egészen az afrikaiak USA-be telepítéséig nyúlik vissza, ők alkották meg ugyanis ezt a műfajt. Mára igazi kultúra épül erre a műfajra, hiszen a közép-nyugat nagyobb területének (Texas, Új-Mexikótól egészen a kanadai határig) kultúráját ez határozza meg. Úgy is lehetne nevezni, hogy a cowboyok zenéje.

Lényeg a lényeg: jellemezni elég nehéz, ám elmélyül benne annál könnyebb. Október 20-án hivatalosan is elstartol Magyarország első számú (internetes) country rádiója. Egyelőre csak zenék fognak szólni, de kb. egy-két hónapon belül már műsorok is hallgathatóak lesznek. A zenei adatbázis pedig mindig a Billboard listára épül, tehát csakis a legjobbak fognak szólni, Alan Jacksontól Taylor Swiften át egészen a Lady Antebellumig és a Rascal Flattsig.

Ha szeretnél az elsők között lenni, akik fültanúi lehetnek ennek a történelmi pillanatnak, kövesd a rádiót a Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése