11/17/2012

változÓ

Mindenhonnan azt halljuk illetve tapasztaljuk, hogy világunk mennyire változóban van és milyen jók az újdonságok, az innovációk. Az új kütyük itt-ott megkönnyítik az életünket, így válva boldogabbá. De ez jelenti-e azt, hogy el kell hagynunk a régieket?

Az előbb a gépemen lévő zenék között kutakodtam, mikor rátaláltam olyan klasszikusokra, amelyekre ma már csak nagyon kevesen emlékeznek: BBMak, Busted, Backstreet Boys, N'Sync, 5ive, S Club 7. Ezekért az együttesekért világszinten tízmilliókért rajongtak; dalaikat a legtöbb pop(core) fan tudta kívülről; s még ma is szívesen hallgatjuk őket. De mi lett velük? Ők is a változó világ áldozatai lettek. Hál' Istennek a technika megőrizte őket az utókornak, de mégis: miért? Sokszor kívántam már azt, hogy bár csak 10 évvel korábban születhettem volna: így tanúja lehettem volna ezen együttesek aranykorának. Amikor mindenki együtt örjöngött az Air Hostessre, amikor minden tinilány szobájában ott lógott egy Nick Carter poszter, vagy amikor lezárták a londoni Embankment állomás felét, mert ott forgatták a Back Here videóklipet. Istenem, hol vannak már azok az idők? A CD-jüket (sőt, MC kazettájukat) már úgy kell levadászni az internet különböző bugyraiban, poszterek pedig már jóformán nincsenek is róluk (poszter - manapság már talán nincs is olyan).

A mai, változó világban az elektronikus zene és a zenének nem nevezhető kreálmányok a menők. Ne hagyjuk feledésbe süllyedni ezeket az igazi klasszikusokat!

Előadó: Busted; fent: Air Hostess; lent: Thunderbirds Are Go

BBMak - Back Here

Backstreet Boys - As Long As You Love Me

S Club 7 - Bring It All Back

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése