12/13/2012

Tanulni, nem fizetni!

  • 2005: Franciaországban diákok tízezrei vonultak az utcákra. Megbénították több napra Párizst, Marseillet, Lyont. Autókat gyújtottak fel, szembeszálltak a rendőrökkel. A kormány kénytelen volt engedni.
  • 2010: Londonban diákok tízezrei vonultak az utcákra. Felforgatták egész Londont, a világváros háborús övezetre hasonlított. Az élet több napra megbénult. A kormány kénytelen volt engedni.
  • 2012: Budapesten diákok ezrei vonulnak az utcákra. Lezártak két hidat, a közlekedés megbénult. A kormány nem akar engedni.
7 illetve 2 évvel ezelőtt külföldi társaink megmutatták, hogy ha a kormány a diákokkal packázik ki, akkor egyértelmű, hogy ki húzza a rövidebbet. A diákok a jövő, ha ők nincsenek, az országnak nincs jövője. Magyarországon a tandíj bevezetése érvágás lenne azoknak a szegény családoknak, akiknek az oktatás az utolsó esélyük, hogy tehetséges gyermekeikből legyen valaki. A tandíj ezt ellehetetleníti. Még több söpredék, még több buta ember lesz, a magyarság pedig meg fog szűnni létezni. Akinek van egy kis spórolt pénze, külföldre evakuál az itteni helyzetből, és tegyük hozzá - teljesen érthető. Aki elveszi a jogot a tudástól, az oktatástól, az elveszi a jogot az életrevalóságtól. Ha a kormány a nép érdekeit szolgálja (vagy legalábbis erre hivatott), akkor miért lehetetleníti el a jövőt? Azt a jövőt, amely kihúzhatná Magyarországot a sz*rból.
Diáktársaim! Tiltakozzatok, sztrájkoljatok! Mutassátok meg, hogy velünk nem lehet packázni! Nem fogjuk hagyni, hogy a pénz nevében elvegyék a jogunkat egy jobb élet reményébe!
Találkozzunk tehát Budapest utcáin, hídjain, és 13-án (ma) 16.00 órakor a Széll Kálmán téren! Én ott leszek, és ti?
Aki szeretné támogatni a tüntetőket, hozzon nekik valami harapnivalót és meleg teát!
2005, Párizs
2010, London

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése