7/06/2013

Pride 2013

Idén is lezajlott a Pride - helyesbítve idén is nélkülem zajlott a Pride. A munkám és az utazásom (lásd következő bejegyzés) miatt sajnos egyik eseményre sem tudtam kijutni, így a felvonuláson sem tudtam ott lenni. Nyomon követtem azonban minden percet a Facebookon, és örömmel olvastam a bejegyzéseket. Örömmel olvastam, hogy 8-10.000 ember ünnepelt és bulizott együtt Budapest utcáin, míg a náci ellenállók száma alig volt 100. Végre volt egy nap, amikor színesbe öltözött Budapest! Kívánom, hogy minden évben sikerüljön ilyen jól, mint az idén!

Mi a Pride?
A Pride egy fesztiválsorozat, első körben Leszbikus, Meleg, Bi- és Transszexuális személyek, második körben pedig mindenki részére annak érdekében, hogy (jobban) megismerhesse az LMBT emberek életét, mindennapjait, kultúráját. A fesztivál fő pontja a felvonulás, amikor meleg és nem meleg ünnepel és bulizik együtt Budapest utcáin.
A felvonulás nem arról szól, hogy megmutassuk: buzik vagyunk. A felvonulás arról szól, hogy megmutassuk: mi is emberek vagyunk és mi is ugyanolyan jogokat akarunk, mint bárki más: házasság, örökbefogadás, stb. Ha mindezeket megkapnánk, lényegében értelmetlen lenne a Pride; (de azért a buli továbbra is megmaradna). A probléma a magyar emberek legnagyobb részével az, hogy ezt (az egész okát) képtelen felfogni, megérteni. A média újfent csak az atrocitásokat mutatja be, míg a Nagy Vezér Brüsszelben azt nyilatkozta, hogy senki ne merje megtámadni az ország keresztény értékein alapuló alkotmányát, miszerint mi egy 4.000 éves hagyományt követünk azzal, hogy nem engedünk egyenlő jogokat az LMBT embereknek. Nem meglepő tehát, hogy a felvonuláson minden párt képviseltette magát, kivéve a Fikusz és a majdnem keresztény KDNP. Egy olyan ember irányítja az országot, aki 4.000 évvel le van maradva, így tehát ne csodálkozzunk, hogy a melegek jogai ott tartanak, ahol tartanak: sehol. Újfent köszönjük meg ezt is a Nagy Vezérnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése