8/26/2013

Fegyvert a küszöbre!

Történészek mind a mai napig vitatkoznak azon, hogy a II. világháború vajon valóban lezajlott-e vagy még most is tart. Akármelyik is az igaz, egy kicsit a hírekbe belelátva rájöhetünk, hogy a III. világháború most kezd kibontakozni. Nem, ez nem amolyan magam fajta elmélet vagy félelemkeltés, hanem a valóság.

Idegméregtől haldokló gyerekek Szíriában
Törökország, Görögország, Portugália - három olyan ország, ahol az elmúlt időben világméretű megmozdulások történtek hol a politikai, hol pedig a gazdasági elnyomás miatt. Az embereknek elegük lett a zsarnokoskodó, pénzéhes politikusokból mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ennek ellenére mind a három ország a csőd szélén áll. Lakosai elégedetlenek, de nem tudnak mit tenni, mert a külföldi nyomásgyakorlás túl erős.
Egyiptom, Szíria - kettő azon országok közül, ahol még a mai napig is szabadságharc folyik. Az ottaniak minden erejüket bevetve harcolnak a szabadságukért, az életükért. Csakhogy, a pénz és a külföld itt is közbeszól. Soha nem értettem, miért kell egy országnak belepofáznia más ország belügyeibe. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a pénznek ekkora hatalma lenne - pedig van. A helyiek annyira szeretnének megszabadulni a nyomástól, hogy utcára vonulnak. A kormány és a pénz pedig annyira szeretne megszabadulni a tüntetőktől, hogy katonai és vegyi fegyvereket vetnek be ellenük. A halálos áldozatok száma napról-napra nő, a megoldás pedig még alapjaiban sem létezik.

Az éppen kibontakozó III. világháborút tehát kizárólag a pénznek és a hatalomnak köszönhetjük. Többek között olyan nagyhatalmaknak, mint az Egyesült Államok, Francia- és Németország, valamint az arab államok. Nem kell sok idő, és ez a forradalmi hangulat hozzánk is elér, és akkor aztán jaj lesz neked, Magyarország...!

Légvédelmi szirénák Tel Avivban, tavaly november közepén. Lassan nálunk is megszólalnak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése