8/08/2013

Mint a moziban 2.

Sportközvetítést otthon nézni egy dolog. Haverokkal összeülni egy sör mellé, és úgy nézni, az már egy fokkal jobb. Ám személyesen ott lenni a csarnokban, és szurkolni: leírhatatlan érzés. Én tegnap megtapasztalhattam ezt az érzést mind pozitív, mind negatív oldaláról. Szilágyi Áron, Szatmári András (a képen jobboldalt), a kerekesszékesek, a két orosz és két olasz győzelem - ez volt tegnap.


Noha az önkénteseknek és segédeknek tiltott a nyilvános szurkolás, ennek ellenére amikor már a 16-od, 8-ad, 4-ed és elődöntők zajlanak, akkor az az érzés, hogy magyar vagyok, felrúg minden szabályt, és egy-egy tusnál akaratlanul is felmorajlik az ember. Így volt ez Szilágyi Áronnal is. Az elődöntőnél a rendezvény összes dolgozója besereglett a csarnokba. Eszméletlen jó volt látni, hogy a lelátók közel 3/4-ét immáron nem az oroszok, hanem a magyarok foglalták el, és amikor Áron bevitt egy tust, akkor eszméletlen őrjöngés tört ki - amikor pedig a bíró nem nekünk ítélte a kétlámpást, akkor pedig füttykoncert. Amikor pedig elértünk oda, hogy 14-14 volt az állás, a kés megállt volna a levegőben, olyan izgalom volt. Aztán az orosz lazán vitte be a 15-ik tust, Áron pedig kiesett. Ennek ellenére olyan parádés találatokat vitt be, hogy néhánynál még maga a bíró is meglepődött. Az a szeretet pedig, ami Áron és a közönség között van - leírhatatlan. Akárcsak az, amikor ott áll közvetlen melletted, és személyesen mondhatsz neki gratulációt. Akárcsak az, amikor a világranglista 8.-ik versenyzője fülig érő szájjal mond igent arra, hogy hadd készíthessek vele egy közös fotót.


Tombol a nyár, kint van legalább 40°, a csarnokban pedig kb 20. Ez a különbség rendesen kikezdi az embereket, ideértve a bírókat is. A kerekesszékeseknél számos olyan kétlámpás találhatnál, ahol egyértelműen nekünk kellett volna kapni a tust, az ellenfél kapta, így a legjobbak között nem szerepet magyar. Ugyanez a bírói hozzáállás igaz az épek versenyére is. A lényeg azonban az, hogy nagyon szerepeltünk tegnap, és remélhetőleg ugyanez lesz ma is. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése