8/25/2013

Túl forró kenyér

Állítólag anno azért hozták létre a NATO-t és az EU-t, hogy elősegítse a béke megteremtését. Állítólag az egész világ, és benne Magyarország is jobban teljesít. Állítólag ebből semmi sem igaz. Szabadságharcok Szíriában, Törökországban és Egyiptomban; kulturális harc nálunk; forradalom előtt Görögország és Portugália.

Röviden összefoglalva a fenti aktuálpolitikai eseményeket: forrong a világ. Az emberek kezdenek lassan, de biztosan rájönni, hogy a kapitalizmus, az EU és az USA mindezek kiváltói. Na, és persze a pénzé. Bob Marley szerint No woman, no cry, bár inkább úgy kellene hangoznia, hogy No money, no cry. Hiszen ha nem lennénk az EU gyarmata, ha nem próbálná meg az USA ráerőszakolni a gazdaságát minden országra, nem lennének forrongások, nem lennének háborúk, nem lennének válságok. De sajnos létezik - és nem is ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy ő kíván lenni az egyetlen szuperhatalom a bolygón. Na, itt kezdődnek a gondok. Ha az USA kicsit visszafogná magát, összeomlana az EU (egész Európa lassan, de biztosan stabilizálódna) és béke lenne a Közel-Keleten, de legalábbis Izrael környékén és Egyiptomban biztosan. Miért van az, hogy a szegényebb országok a nagyhatalmak játékszerei lettek? Miért van az, hogy köztük mi, magyarok is csak az Unió egyik eszköze vagyunk? Mert ha nem lennénk azok, nem dolgoznánk éjt-nappallá téve, nem keresnénk éhbért és megbecsült munkavállalók lennének. A valóság ezzel szemben homlokegyenest az ellenkezője.

Így, kicsivel több mint fél évvel a választások előtt felmerül tehát a kérdés: kell ez nekünk? Ha igen, akkor szavazz a Fideszre vagy az MSzP-re. Sőt, ha meg akarod még fűszerezni egy kis rasszizmussal és félelemmel, akkor pedig a Jobbikra. Ám ha változást akarsz, akkor a Munkáspártra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése