9/27/2013

Szövegértésből elégtelen

Nagy port kavart a nem régiben kiadott katolikus hittankönyvek azon része, ami a homoszexualitást halálos bűnnek tünteti fel. A köz fel is háborodott rajta, mire az újságírók szövetsége szó szerint hülyének nevezte azokat, akik nem tudnak értelmezni egy egyszerű mondatot. Azt azonban elfelejtik, hogy ők is ugyanolyan hülyék, hiszen ők sem tudnak értelmezni egyszerű mondatokat. Valóban igaz az, hogy a Leviták könyve szerint a homoszexualitás bűn. De mi a helyzet a többivel, amit szintén ez a könyv említ meg? Csak egy példa:
Szóla ismét az Úr Mózesnek és Áronnak, mondván nékik: (...) A minek pedig nincsen úszószárnya és pikkelye a tengerekben és folyóvizekben, legyen az akármely vízben nyüzsgő, és akármely vízben élő állat; mind útálatos az néktek. De legyenek is útálatosak néktek; azoknak húsából ne egyetek, és holttestöket is útáljátok. A minek nincs úszószárnya és pikkelye a vizekben, mind útálatos az néktek.
/Mózes III. könyve, 11:1,10-12/
Felmerül tehát a kérdés, hogy ha a katolikus egyház alapja valóban a Biblia, akkor a kagylóevés ellen miért nem tiltakozik kézzel-lábbal úgy, mint a melegség ellen??? Ilyenkor szégyellem magam elmondhatatlanul, hogy katolikus vagyok, és egy olyan körhöz tartozom, amely magát a szeretet egyházának nevezi, miközben amit csinál, annak köze sincs a szeretethez... De nem baj! Isten büntetése hatalmas, és remélem nem könyörül azoknak, akik megmásítják az ő szavait, hitét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése