10/12/2013

15 év

1998. október 12-én, amerikai hegyi idő szerint 0:53-kor futótűzként terjedt el a hír az Egyesült Államokban: meghalt Matthew Shepard. A 21 éves egyetemistáért egy világ imádkozott közel 5 napig folyamatosan, hogy felépüljön, meggyógyuljon: hiába. 1998. október 6-án késő este két helyi (Laramie, Wyoming) fiatal egy kietlen területre vitte őt, ahol agyba-főbe verték. Részletes történetéért klikkelj ide!

Kereken 15 év telt el a borzalmas este óta. Kereken 15 év telt el azóta, hogy Matthew belépett a mennyek kapuján. A világ ezen időszak alatt változott, de nem annyit, mint kellett volna. Kétségtelen, hogy manapság már egyre kevesebb fiatal esik áldozatul a melegek elleni gyűlölet bűncselekményeknek, de sajnos még mindig vannak áldozatok. A vezető országok kormányai nem tesznek semmit, mondván a melegek másodrendű állampolgárok. Ami anno Matthew-val megtörtént, annak soha sem szabad megtörténnie senki mással!

Bízom abban, hogy egyre többen meg fogják ismerni az ő történetét (ezért is írtam meg róla a Wikipédia szócikket) és jobb belátásra fognak térni!

Matthew Shepard Story - az életéből készült film

The Laramie Project - Laramieról készült fim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése