10/23/2013

Filmajánló 1.

Szokták volt mondani, hogy minden dolog, amit Isten alkotott, maga a tökély és a gyönyör, ezért is olyan dicsőséges Ő. Nem teológiai bejegyzést szeretnék írni, csupán hálát adni Neki azért, mert megalkotta a művész- és független filmeket. Egy korábbi bejegyzésemben taglaltam már, hogy ezek azok az úgynevezett no-name filmek, amelyeket az átlagember nem ismer, max akkor, ha véletlenül betéved egy art moziba. Múltkor felfedeztem a YouTube-n, hogy egy csokorba vannak szedve az LMBT-témájú művész- és független filmek, így elkezdtem őket egyesével megnézni. Ezen blogbejegyzésben rögtön szeretnék is ajánlani egyet.

Valahol California állam középső részén az El Niňonak köszönhetően egy kisváros majdnem elpusztul. Itt él Ruben, aki lelki beteg apját miközben, találkozik régi barátjával Jimmyvel. Jimmy az utcán él; szüleit elvesztette, egyedül pedig nem sokra ment. A találkozás során felelevenítik a régi emlékeket, és kiderül, hogy... nem lövöm le a poént, mindenki nézze meg szépen! Angol felirat van hozzá, a hangerőt viszont erősen fel kell tekerni, mert eléggé halkra sikeredett...


Nekem személy szerint nagyon tetszik, hogy Ruben és Jimmy nem egy amolyan macsó szépfiúk, hanem teljesen átlagos srácok. Sőt, Rubenben külön tetszik, hogy Jimmyhez képest egy fejjel alacsonyabb, és így annyira aranyosan néz ki... A film rávilágít arra, hogy sokszor csupán csak egy egészen kis lökés kell ahhoz, hogy elérjük céljainkat, álmainkat, vágyainkat; így ne legyünk restek segítséget kérni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése