12/17/2014

Változik a világ

Immáron két hónapja nem írtam ide. Többek között a lustaság és az időhiány miatt. Ám manapság annyira változnak a dolgok, hogy muszáj egy bejegyzést összehoznom. Na nem körülöttem, hanem a világban. Elmélkedjünk balról-jobbra!

USA: ismét fellázadtak a rasszok közötti ellentét csoportok. Tetszik, hogy az USA a szabadság hazájának hirdeti magát, ennek ellenére az elmúlt 50 év alatt még mindig nem sikerült megvalósítani Martin Luther King álmát. A színesbőrűek még mindig elnyomásban élnek, életszínvonalúk jóval a fehérek alatt vannak. Öröm az ürömben, hogy lassan már minden tagállamban elfogadják a melegházasságot. Már csak a bevándorlási törvénybe kéne beiktatni a beházasodás részbe... (...) Washington újra nagykövetség nyit Kubában. Nocsak! Rájöttek, hogy ha a Miami repülőtéren nem semmesítik meg a szivarokat és piákat, hanem megvámoltatják, azzal mindenki jobban jár? Végülis, jobb később, mint soha - ahogy szokták volt mondani. Ráadásul Kuba gazdasága az elmúlt években igen erősen megindult felfelé, amiből talán az USA is profitálni akar. A "probléma" csak az, hogy a kommunista nem barátja a kapitalistának (hál' Istennek, hogy nem!)!

Közel-Kelet és EU: egyre több európai ország, sőt, már az Európai Parlament is elismerte Pakisztánt, mint önálló államot. Természetesen izrahell minden eszközzel tiltakozik, fenyegetőzik össze-vissza - egyre inkább kezdik érezni a vesztüket. A világ ugyanis a propaganda ellenére látja, hogy a vérontás, a mészárlások és a területfoglalás háborús cselekmények, amikért felelni kell. Megpróbálnak az USA mögé bújni, de mintha már ők is kezdenék elhagyni zsidó barátaikat. Palesztína igenis szabad állam. Izrahell mindig a két állami megoldással jön: Izrael már létezik, hol van Palesztína?

Magyarország: vasárnap zárva lesznek a boltok. A kormány egyetlen értelmes döntése az elmúlt 4 évben. A vasárnap igenis legyen a családé, ne rendelkezzen senki sem az amúgy is piros betűs nappal. A bevásárlás nem családi program, és a kereskedőnek is van családja. A probléma az egésszel az, hogy a magyar ember kurva kényelmes, és a 168 órából nem elég neki 144 arra, hogy bevásároljon. Hát, most szar világ jön nekik. Itt az ideje, hogy egyesek visszaszálljanak a föld felszínére!

Oroszország: jóformán államcsőd közelébe került az ország, ugyanis a rubel enyhén szólva is a béka segge alatt van. A nemzetközi vállalatok sorra hagyják el az országot, emellett még mindig aktuális az ukrajnai helyzet. Nem épül meg a Déli-áramlat sem, ami újfent bevétel kiesés. Elbukik az orosz medve?

Ami pedig engem illet: befejeztem az ír nyelvtanfolyam első kurzusát, így már be tudok mutatkozni, el tudom mondani a tel.számomat és a lakcímemet. Januártól párhuzamosan fogom folytatni a kínaival, majd jövő nyártól a HSK után áttérek a spanyolra. Márciustól a vasárnapi boltbezárásnak köszönhetően végre elkezdhetek katekézisre járni, így kb 2 éven belül végre elkezdhetem az anglikán szemináriumot. Addig azonban minél előbb szeretnék megszabadulni a Spartól és valami emberibb helyen dolgozni. Bárcsak összejönne...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése