6/11/2015

Menekülj!

Orbán és társai újfent unatkoznak odafent; mi sem mutatja ezt jobban, mint a legújabb mizéria, azaz a menekültellenesség és az ehhez kapcsolódó kampány. Plakátok és propaganda-anyagok árasztják el az országot, délen pedig határzár van készülőben. Ahogy anno az osztrákok mondták: a kivándorlás országa a bevándorlással küzd. Eléggé internacionális felfogásom és személyiségem van ahhoz, hogy ne menjek el emellett szó nélkül.

A menekültek potenciális veszélyt jelentenek. Amióta az ember él, azóta keres magának olyan helyet, ahol megvan minden, ami szükséges a túléléshez. Mi is így indultunk el anno az Uráltól egy jobb helyre, amelyet később Kárpát-medencének, majd pedig Magyarországnak neveztek.Aztán a későbbi történelmek során nagyon nehéz volt megőrizni az aranyvért (tiszta magyar), hiszen a folyamatos betelepítések miatt nagyon is keveredtek a nációk egymással. Így tehát majdnem mindekiben van egy kis menekült, tehát ilyen tekintetben saját magunkra is veszélyt jelentünk... Nekem egyébként volt már személyes interakcióm itt élő menekültekkel számos alkalommal, de akarva sem tudok róluk rosszat elmondani. Mind közül az abszolút leg egy ügyeletes orvos volt, aki rekordidő alatt diagnosztizálta nálam a perforáció közeli vakbélgyulladásomat - így tehát jóformán egy menekültnek köszönhetem az életemet.

A menekültek száma egyenesen arányos a terrorizmus növekedésével. Visszakeresve közel 100 év sajtóanyagát, egyszerűen nem találtam olyan terrorcselekményt, amelyet menekültek követtek volna el a befogadó országukkal szemben; de még közvetett kapcsolatot sem! A párizsi esetet pedig kár felhozni, hiszen ott sem menekültek követték el azt az esetet, ami még véletlenül sem számít terrorizmusnak. Ide kapcsolódó másik dolog a vallás, azonbelül pedig az iszlám. A nem muszlim vallásúak nagy része csupán a médiából ismeri azt, aminek következtében a lehető legnegatívabb kép él bennük ezzel szemben. Egy normál muszlim (csúnyán fogalmazva) teljesen ártalmatlan, sőt, a Korán olyan dolgokra tanítja a hívőket, amelyek a nyugati világban egészen egyszerűen ismeretlenek: önzetlen felebaráti szeretet, vagyonmegosztás a szegényekkel, stb. Sajnos az iszlámnak van egy szélsőséges ága, ami folyamatosan erősödik, köszönhetően többek között a külföldi (elsősorban amerikai) beavatkozásoknak; ők amúgy nem terroristák, csak szimplán elegük van abból, hogy más országok akarják megszabni nekik, hogy mit csináljanak. Ebből kifolyólag egy átlag menekült, aki azért menekül, hogy egyáltalán esélye legyen az életre, eszében sincs nekimenni annak az országnak, amely ezt az esélyt megadja neki.

A menekültek elveszik a munkát és sokat kell rájuk költeni. Ha jön egy olyan ember, aki nem beszéli a nyelvedet, nincs végzettsége, iskolája, tapasztalata, de mégis elhappol előled egy állást, akkor ott nem a menekülttel lesz a baj... Ez is egy hülye magyar felfogás amúgy: teljesen normális, hogy mi elmegyünk Németországba és az Egyesült Királyságba a jobb élet reményével, de akik hozzánk jönnek hasonló indítatással, azok már mindjárt rossz emberek. Sajnos a magyar nép nincsen és nem is lesz hozzászokva ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal és elfogadja azt, ehelyett mindig megpróbálja a saját malmára hajtani a vízet, de a végeredmény kivétel nélkül mindig teljes bukás. Amúgy meg gondolkozzunk! Konganak a vészharangok a munkaerőhiány miatt az egészségügyben - abban az ágazatban, ami megteremti az élet legalapvetőbb feltételét. Az élelmes magyar orvosok nyugatra mennek a sokszoros fizetés és a sokszorosan jobb munkakörülmények miatt, helyükbe pedig külföldi, elsősorban keleti kollégák jönnek. Ha tehát most őket egytől-egyig visszatoloncolnák, akkor konkrétan összeomlana a magyar egészségügy. S ez csak egy a sok példa közül. Ez a menekültek elveszik a munkát akkor lenne csak hangzatos és igaz, ha az ilyen és ehhez hasonló ágazatokban nem munkaerőhiány, hanem -többlet lenne. Ám amíg ez nincs így, addig ez a megfogalmazás egymerő hazugság. Mintahogyan az is, hogy sokat kell rájuk költeni. Annyi pénzt költ a Kormány alig pár hónap alatt ezekre a propaganda kampányokra, amelyből 2-3 évig lehetne biztosítani a menekültek ellátását. Amúgy meg nem kellene rájuk ennyit költeni, ha egy kicsivel gyorsabban bírálná el a menekültügyi kérelmeket a magyar bürökrácia, de mint tudjuk, ez nálunk éveket vesz igénybe. Tehát a probléma itt sem a pénzzel van, hanem a bürokráciával, amely rákényszeríti azt.

Egyébként pedig: ha egy keleti idejön Magyarországra, az számára milliószor jobb, mint az ottani világ. Paradicsomnak nevezik, imádják, élnek-halnak érte, hiszen itt olyan életük lehet, amiről korábban álmodni sem mertek. El kellene tehát gondolkodni azon, hogy ha nekik ennyire bejön ez a hely, akkor mi - a politikai és a gazdasági dolgokat leszámítva - miért akarunk innen mindenáron elmenekülni?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése