9/17/2015

Muszlim Jézus

Sokat hallani manapság arról, hogy a menekültek miatt Európa iszlamizálódhat, azaz az iszlám olyan mértékben elterjedhet és megerősödhet, hogy annak katasztrofális vallási következményei lennének. Nézzük akkor meg Európa vallási térképét!

Európa országainak túlnyomó részében a keresztények vannak többségben - nem "keresztény országok", hiszen a modern multikulti miatt ez ma már nem lehetséges. A kereszténységen belül is három ág: katolicizmus, ortodoxia, protestantizmus. A 720 milliós kontinens lakosságának közel 3/4-e keresztény, ám a vallásukat gyakorlók száma jóformán meg sem haladja a 72 milliót (10%). Az egyházak kongatják a vészharangokat, hogy Úristen, jönnek a menekültek, és veszélyeztetik a kereszténységet, holott az már így is a veszélyzónában van, hiszen évről-évre egyre kevesebben keresztelkednek meg. Jelenleg 3,6 millió muszlim él Európában, ami az összlakosság 5%-a. Ha őket és a vallásukat gyakorló keresztényeket leszámítjuk, akkor a maradék több mint 640 millió ember mitől fél? Ha közük sincs Istenhez, akkor nem mindegy, hogy a környezetük milyen valláshoz tartozik?

Iszlám, a brutális vallás - mindenki így ismeri. Igen, mivel a média így mutatja be. Holott az Iszlámban olyan előírások vannak a hívők számára, amelyek a keresztényeknél jóformán ismeretlenek (adomány, mások segítése, stb.). Tehát mielőtt véleményt nyílvánítanánk valami olyan dologról, amiről fingunk sincs, akkor előtte érdemes lenne utánanézni, nem pedig hülye amerikai módjára a médiából tanulni meg a világ működését. Ezért tart ott a világ, ahol...

Szóval, ha nem jársz vasárnaponként templomba és nem imádkozol rendszeresen, akkor nem rohadtuk tökmindegy, hogy az ország, ahol élsz, keresztény vagy muszlim?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése