11/14/2015

Párizs margójára

Tegnap (11.13.) késő este felnéztem Facebookra, és hiába pörgettem percekig a hírfolyamot, mindenhol csak egy dolgot láttam: vérengzések Párizsban. Több helyszínen történtek támadások egy időben, az áldozatok száma folyamatosan növekszik. Franciaország szükségállapotot hirdetett, és persze rögtön megjelentek a muszlim- és menekültellenes megnyilatkozások úgy, hogy még nem is tisztázott, kik állnak a dolgok hátterében. Az én meglátásom az esetről az alábbi:

Az ún. modern kori népvándorlás, ami manapság is zajlik, teljesen érthető, hiszen az USA agresszorként viselkedve (közben magát jófiúként bemutatva) szétveri az egész Közel-Keletet, most éppen Szíriát és a környező országokat. Így az ottani emberek teljesen jogosan indultak útnak annak érdekében, hogy mentsék az életüket. Hasonló a helyzet Eritreában (katonai diktatúra) és Maliban (szintén katonai diktatúra) is, ahonnan szintén menekülnek az emberek. Őket más országoknak igen is be kell fogadni, bár nem feltétlenül Európának. Akik a jobb élet reményében érkeznek ide, haza kell küldeni, hogy legyen hely azoknak, akiknek valóban szükségük van a segítségre. Úgy vélem, ezzel mindenki maradéktalanul egyetért.

A probléma ott kezdődik, hogy (természetesen a médiának köszönhetően) elindult egy amolyan iszlamofób kampány az egész kontinensen, mondván a menekültek Európát muszlimmá fogják téríteni, és akkor jaj mi lesz az itteni emberekkel. Először is, a kontinens jelenlegi vallási összetételében a muszlimoknak mindössze 2% (!) jut. Ez körülbelül másfél magyarországnyi (~15 millió) embert jelent. A maradék nagyobb része keresztény, ám ebből csak elenyészően kevés a vallását gyakorló. Tehát Európa túlnyomó része kereszténynek vallja magát, de nagyban lesz*rja a hitét. Kérdezem én, hogy akkor ezeknek az embereknek nem mindegy, hogy melyik vallásnak van több hívője? Másodszor, az iszlám közel sem olyan agresszív, mint amilyennek a média és a politika próbálja mutatni. A Korán világosan kimondja, hogy az, amit a mai terrorszervezetek művelnek, bűn. Mindamellett, még az iszlám háborús törvényeket sem tartják be. Ebből tehát következik, hogy valójában bűnös emberek próbálnak téríteni (a bűnre). A világ több mint 2,5 milliárd muszlimához képest a terrorszervezetek tagjai alig pár század vagy ezred százalék, de mint tudjuk, a világ a kollektív bűnösség elvén gondolkodik. Az igazi iszlám hívők rendesek, törvénytisztelőek, felebaráti szeretettel teliek - tapasztalatból mondom mindezeket. Harmadszor pedig, a világ igazán leállhatna már a kollektív bűnösség elvével. Ha egy csoport tagja elkövet valami rosszat, azt mindjárt az egész közösségre ráhúzzák, megbélyegezvén így azokat az embereket is, akik még véletlenül sem úgy gondolkodnak, mint az elkövető. Hitler korában mindez menő volt, de könyörgöm, 2015-öt írunk. Mindenki emberiességről meg hasonlókról beszél, miközben a legalapvetőbb dolgokkal sem vagyunk tisztában!

Összefoglalva tehát: igen is el kell ítélni az elkövetőket, a törvény legsúlyosabb eszközeivel! Nem szabad ezt ráhúzni az iszlámra és a muszlimokra, mert nem minden muszlim terrorista, és fordítva! S nem utolsó sorban a világ most is megmutatta, hogy az előítéleteknek most is nagyobb erejük van, mint az igazságnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése