3/03/2014

Március idusán

Megkezdődött a tavasz, nyakunkon a nagyböjti és a húsvéti időszak. Egész gyorsan megy az idő, főleg, ha belegondolunk, hogy még csak most volt szilveszter. Azt mondják, hogy a tavasz a megújulás időszaka, és ilyenkor az emberek megbolondulnak. Hát, ez utóbbi ténylegesen biztos: háború, politika és egyéb nyalánkságok.

Oroszország kész lerohanni Ukrajnát, de legalábbis a Krim-félszigetet. Amerika persze mindjárt kihasználja a helyzetet, hátha neki is csurran-cseppen valami. Szánalmas az egész. Az ukránok be lettek hülyítve az EU-val, erre szétesett az ország, a káoszra meg mindjárt lecsap a két szuperhatalom. Természetesen a magyar hazafiak is rögtön meglátták a lehetőséget, hátha lesz lehetőség visszaszerezni a korábban elcsatolt területeket. Ez az egész undorító! Más népekkel így játszani... nem is értem az embereket, de komolyan. Isten óvja Ukrajnát!

Ahogy közelednek a választások, már lassan a csapból is a politika folyik. Jobboldal itt, "bal"oldal ott. Tele van reklámmal minden, a Facebooktól kezdve még a WC papír is. Az egyetlen pozitívum, hogy csak 4 évenként kell átélnünk ezt a... hát, nem is tudom minek nevezzem a dolgot. Egy-egy cikk még belefér, dehogy minden ezzel legyen tele - az már egy kicsit uncsi. Ezzel a pártok nem hogy szavazatokat szereznek, hanem szabályosan eltántorítják az embereket a rámenősségükkel. Tökéletesen mutatja mindez, mit jelent a politika és mennyit ér egy átlagember...

Elkezdődött a visszaszámlálás, már csak két hónap van hátra májusig. Rögtön a hó elején ott az Eurovízió, majd rá kerek egy hétre megyek Angliába pár napra az egyik legjobb barátosnőmhöz látogatóba. Az ESC-n idén is megvan minden esélyünk, hogy a hátsó részen végezzünk. Annyira tudnék örülni, ha csak egyszer Budapesten lehetne... csak egyszer legalább!

Röviden összefoglalva: tököm tele van a politikával, Amerikával, Putyinnal és még egyszer a politikával. Néha tényleg irigylem az olyan államokat, ahol egypártrendszer van és mindenki boldog...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése