12/01/2009

(Pár nap múlva) Lakat kerül a Südbahnhofhra!

Aki nem értene, a bécsi Déli pályaudvarról vagyis a Südbahnhof-ról van szó. December 13-tól lezárják, hogy a helyére felhúzzák az új bécsi Főpályaudvart (Wien Hauptbahnhof). Természetesen ez nem kis kishatással lesz az ezt érintő vonatokra. A MÁV-Ügyfélszolgálatán nem meglepő módon erről nem tudnak semmit, de az ÖBB-sek már rég kiírták az információkat, amelyek a következőek:


Valamennyi, a Südbf.-ot érintő vonat átirányításra kerül Wien-Meidling-re. A keletről és északról érkező vonatok a Stammstrecke-n át fognak eljutni, így a Stammstrecke minden állomásán meg fognak állni (a Matzleinsdorfer Platz-ot is beleértve). Azonban néhány belföldi vonat átirányításra kerül Wiener Neustadt-ba; ezek a vonatok elsősorban a mellékvonalakon közlekednek (ez az átirányítás a Sopron-Wien vonalat NEM érinti!). Értelemszerűen az S60-as menetrendje módosulni fog. Fontos megemlíteni, hogy az S-Bahn állomást NEM zárják le, tehát továbbra is üzemelni fog, így a Stammstrecke-n közlekedőS-Bahn szerelvények MINDEGYIKe meg fog itt állni! Az S6-os a Matzleinsdorfer Platz-on NEM fog megállni, de az autószállító-kocsikra a gépjárműveket csak itt lehet majd felrakni (amely vonatok korábban a Südbf.-ról indultak)!

A részletes leírás az ÖBB honlapján (természetesen német nyelven): http://fahrplan.oebb.at/bin/help.exe/dn?tpl=showmap_external&provMap=9&#nr7



Ami Magyarországot érinti: a Győr és Bécs között közlekedő EuRegio vonatok ezentúl Wien-Südbf. helyett Wien-Meidling-et fogják használni. Fontos megemlíteni, hogy Hegyeshalomban még mindig át kell szállni a MÁV-os szerelvényről az ÖBB-sre (illetve fordítva)!

(Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) honlapja: oebb.at; a bécsi tömegközlekedési társaság (Wiener Linien) honlapja: wienerlinien.at)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése