12/11/2012

Hülye magyar!

Ma késő délután 'pestre utaztam. A 7E buszon egy kb 8-10 éves fiú ült ülőttem a papájával. Fel-felugrált, hangosan beszélt, mutogatott - mint minden gyermek. Amikor azonban a busz áthaladt az Erzsébet hídon, a gyerek fogta magát, és a koszos ablakra ezt írta rá az újjaival: BUZI. Amolyan félig graffitis formában. Ha már egy 8-10éves gyerek ilyeneket firkál a busz ablakára, mi lesz belőle később?

Nem rég napvilágot látott egy felmérés, miszerint a mai ember sokkal butább a kétezer évvel korábban élt elődjéhez képest. A gépek annyira megkönnyítik a dolgainkat, hogy sokszor képtelenek vagyunk olyan munkákat elvégezni, amelyeket nagyapáinknak saját kezüleg kellett. Emellett az internet is terjed, az oktatás színvonala romlik - ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember elhülyüljön. Magyaroszágon ez már több mint nyílvánvaló, hiszen minden ezzel foglalkozó tudós egyetért azzal, hogy ha az oktatás és az általános intelligencia csökken, megjelennek a szélsőségek - nos, nálunk nem hogy megjelentek, hanem szerves részét képzik a mindennapi életnek. A frissen bevezett tandíj következtében még kevesebb fiatal számára lesz elérhető az oktatás, így aki teheti, külföldre evakuál.

Meg kell kongatni a vészharangot! A magyar emberek hamarosan átesnek egy olyan ponton, ahonnan már nehéz lesz visszajutni; egy olyan ponton, ahol már nem sok minden fog minket elválasztani az állatoktól. Ha a kormány és más felelősök nem teszik lehetővé, akkor magunkat kell tanítani. A mondás úgy tartja: erővel harcot nyerhetsz, míg ésszel háborút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése