1/14/2016

Szeretet bezárva

Most érkezett a hír, hogy az Anglikán Kommunió (továbbiakban AK) vezetése 3 évre felfüggesztette az amerikai Episzkopális Egyház (továbbiakban EE) tagságát. Hogy őszinte legyek, ez sokkol. Sokkol. Főleg az ok: az EE pár éve bevezette az azonosneműek közötti házasságot, amit szentségi szintre emelt. Mivel az AK tagságának túlnyomó részét az afrikaiak teszik ki - akik még véletlenül sem akarnak ilyenről hallani -, ezért született meg ez a megállapodás. Egyszerűen nem tudok leírni azt, hogy most mit érzek: haragot, dühöt, elkeseredést - nem tudom. Talán mindet egyszerre.

Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymás (Jn 13:34) - tanít minket Jézus. Felmerül tehát a kérdés, hogy azok az emberek, akik őt hivatottak képviselni, milyen alapon közösítenek ki valakit (vagy jelen esetben valakiket) csak azért, mert ők ezt a fajta szeretetet teljességében értelmezik? Milyen alapon közösít valaki egy komplett közösséget a saját előítéletei alapján az Isten nevében? Sajnos a mai világban nagyon sok hamis, magát kereszténynek nevező egyház/gyülekezet létezik, akik úgy próbálják hirdetni a Bibliát, hogy a tanításukból kihagyják a fenti jánosi idézet lényegét. Nem hiába nevezik a keresztényésget a szeretet vallásának, bár a mai világot elnézve lassan, de biztosan az utálat és a megvetés vallása lesz. Hívő hívő ellen fordul, egyház egyház ellen, és jóformán a Biblia fog harcra kelni saját magával. Elkeserítő az, ami itt folyik. A mormonok megmondták: az eredeti tanítás elveszett - s most látom csak, hogy milyen igazuk van!

Tény, és meg is van írva, hogy a világ vége akkor fog eljönni, ha az utolsó keresztény ember is elveszti a hitét, de kérlek Istenem, addig ne tedd meg, amíg élek! Szeretlek, imádlak, szolgálni akarlak, ha kell nehézségek árán, de mutass utat papjaidnak, hogy visszataláljanak a helyes útra! Tudom, hogy szavam/kérésem csak csepp a tengerben, de azt is tudom, hogy Te meghallgatsz. Imádkozom a papokért, püspökökért, hogy ne csak prédikáljanak a tanításaidról, hanem higyjenek is abban, és úgy pasztorálják nyájadat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése